Vízen

Tölgyes Vendégház - Nagymaros - Szállás - Látnivalók
9 Látnivalók 9 Vízen

Hajókirándulás a dunakanyarba

Tavasztól őszig a Mahart sétahajó körjáratokat indít a Dunakanyarban. A hajójáratokat napi jeggyel lehet igénybe venni, szabad le és felszálásokkal. Így könnyen bejárhatjuk a Dunakanyar településeit. Tegyünk egy felejthetetlen hajókirándulást, és csodáljuk meg a Dunakanyar páratlan panorámáját a vízről. A hajókon kerékpár is szállítható, így a hajókirándulást kombinálhatjuk egy bicajozással is.
Szárnyashajó menetrend

Dunakanyar körjárat

Hajótaxi

Hajókirándulás a Dunán

Evezés kajakkal, kenuval

A nagymarosi Duna-parton van kajak és kenu bérlési lehetőség. A Dunán lefelé haladva felfedezhetjuk a Sólyom-sziget melletti mellékágak gazdag állatvilágát, és átevezhetünk a Szentendrei-sziget csúcsára. Ha a vízállás alacsony, akkor a Duna közepén egy hatalmas sóderszigeten is kiköthetünk. A Nagymarostól Zebegény felé a Dunán felfelé evezni embert próbáló feladat. Ezt csak sportembereknek ajánljuk. Viszont a Duna Zebegényi és Dömösi szakasza is páratlan szépségű. Mi autóval szoktuk felvinni a hajót Szobig vagy akár Esztergomig és lefelé csurogva evezzük be ezeket a partszakaszokat. A Duna-parti vendéglátóhelyeken kiköthetünk egy kis frissítőért is.
Kajak kenu bérlés Nagymaros

Kajak kenu bérlés Zebegény (túravezetéssel is)

Kajak kenu bérlés Zebegény

Pilismarótnál

Strandolás a Dunán

Nagymaros Dunapartján kijelölt strand található. A víz minősége, tisztasága az utóbbi években rengeteget javult.

Nagymarosi strand

Horgászat

A horgászat szerelmesei is megtalálják számításukat. Kitűnő horgászhelyek vannak a Dunán, az Ipolyon illetve halastavat találunk Törökmezőn és Királyréten is. Napijegy váltható a nagymarosi horgászboltban, illetve területi jegy a Magyar Országos Horgász Szövetségnél (MOHOSZ).
Magyar Országos Horgász Szövetség
Királyréti horgásztó

Pecázás a Dunán

Fontosabb vízi pontok Nagymaros körzetében

Térkép nagyítása